Mobile
Close

simte
spiritul
locului

scroll down

restaurant sarea-n bucate

Situat în imediata apropiere a intrării în Salina Turda Durgău, restaurantul Sarea-n bucate se bucură de o localizare privilegiată, într-un cadru natural, sub soarele îmbietor care învăluie dealurile Turzii.

După o vizită plină de surprize în adâncurile Salinei Turda, restaurantul Sarea-n bucate oferă prilejul perfect pentru câteva ore de răsfăţ culinar.

Restaurantul este un loc în care poți să mănînci preparate sănătoase, crescute în propria grădină de legume şi zarzavat, sau din livada de pomi fructiferi, din care este produs suc de mere BIO.

Turda este o zonă bine dezvoltată agricol, așa că avem cu ușurintă acces la produsele micilor producători de carne, lapte sau pâine.

Terasa primitoare şi încăpătoare, zona de grill cu un design inedit, vecinătatea podgoriei şi a Cramei La Salina, fac din Sarea-n bucate un loc ideal pentru o masă tihnită alături de prieteni ori familie.

Avînd o capacitate de 250 de locuri, restaurantul este, totodată, locul perfect pentru evenimente speciale.

”Sarea-n bucate” cuprinde în sine o întreagă cultură; situat la confluența dintre istorie și legendă, restaurantul pune în comun tradiția culinară și ospitalitatea specific ardelenească. La ceas de seară sau dis-de-dimineață, oaspeții își pot odihni trupul și spiritul, potoli tradițional foamea și delecta simțurile cu un vin nobil obținut din vița care acoperă dealurile Durgăului.

În calitate de promotori ai tradițiilor culinare locale, vă informăm că suntem specialiști ai bucătăriei ardelenești, concentrată în mare măsură pe mîncărurile preparate la ceaun. Chiar dacă ne mîndrim cu statutul legendar al numelui nostru, restaurantul realizează și delicii culinare dulci.

E important de știut că toate felurile de mîncare gătite la ”Sarea-n bucate” sunt preparate cu alimente proaspete din grădina proprie sau cumpărate direct de la localnici, așadar prin prezența în restaurantul nostru încurajați și economia țărănescă locală.

pensiunea sarea-n bucate

Ospitalitatății specifice ardelenești i s-a dus vestea peste mări și țări. Suntem gazde vesele și primitoare, și ne dorim să facem din ”Sarea-n bucate” un spațiu al prieteniei și al apropierii între oameni. De aceea ne place să credem că nu există străini, ci doar prieteni încă nedescoperiți. O vorbă bună și un zâmbet te așteaptă de fiecare dată când ne treci pragul.

Pensiunea noastră pune la dispoziția turiștilor 13 camere mobilate în stil ultramodern, cu un total de 39 de locuri de cazare care asigură un confort familiar, conferindu-ți acel sentiment de ”acasă”. Eleganța formelor și căldura cromatică sporesc sentimentul de liniște și oferă un plus de intimitate familiei tale.

Tipurile de încăperi diferă în funcție de cerințe: regim single, double, matrimonial sau de tip familial. Camerele sunt mobilate și utilate complet- fiecare conține minibar, și este dotată cu tehnologie de ultimă generație: Wi-fi, TV LCD, telefon, control individual al climatizării.

Pentru cei care doresc să se cazeze la ”Sarea-n bucate”, vă informăm că restaurantul oferă oaspeților un mic dejun consistent și energizant, inclus în oferta de cazare.

crama la salina

Nu degeaba restaurantului ”Sarea-n bucate” i se mai spune și ”Restaurantul din vie”. Punctul de plecare al proiectului ”Sarea-n bucate” l-a reprezentat investiția în revigorarea domeniului viticol din zonă, așa că în prezent, în pivnițele restaurantului se învechesc cele mai alese vinuri.

”La Salina” este brandul sub care au luat naștere vinurile ISSA, care glorifică numele vechii așezări romane Potaissa. Deși apariția vinurilor ”La Salina” pe piața romînescă s-a realizat relativ recent, acestea au obținut distincții valoroase în diferite concursuri, ocupînd un loc de cinste în topul vinurilor de calitate din zona Trasilvaniei.

Podgoria are o suprafaţă de 70 de hectare, 45 dintre acestea fiind plantate cu soiurile Chardonnay, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Riesling de Rhein, Fetească Neagră, Neuburger, Cabernet Sauvignon, plantările fiind efectuate în ani diferiți.

Anul 2014 a adus cu sine şi prima producție de vin al Cramei La Salina sub brandul ISSA. Ultimele noutati:

  • ISSA Sauvignon Blanc 2017
  • ISSA Chardonnay 2017
  • ISSA Chardonnay Barrique 2017
  • ISSA Rhein Riesling 2017
  • ISSA Rose – Pinot Noir 2017
  • ISSA Pinot Noir 2017

Toate acestea reprezintă o surpriză plăcută pentru vinurile unei noi crame. Sunt vinuri tinere, obținute din prima presă, boabele de struguri fiind atent selecționate pentru a conferi o finețe şi o savoare specială. Gustul surprinde plăcut, aciditatea bună, structura şi alcoolul balansează bine întregul ansamblu.

Degustările de vin propriu în Crama La Salina asociate cu mâncăruri specifice zonei, plimbările în vie, însoțite de un inginer viticol şi vizitarea Salinei Turda fac deliciul zilelor petrecute în zona Turda-Durgău.


http://www.cramalasalina.ro

evenimente

Seară cu muzică live la restaurantul din vie

23 Februarie 2018

Sarea-n Bucate sărbătorește în ajun de Dragobete

Cum? Alături de trupa ViNYL, un meniu special și vinurile Crama La Salina.

Adună-ți gașca și haide să petrecem la restaurantul din vie!

Pentru informații contactați-ne la
0730 632 792
sau la pensiune@sarea-nbucate.ro
și restaurant@sarea-nbucate.ro


mai multe imagini

Revelion 2018 la Sarea-n bucate

30 decembrie - 1 ianuarie

De Revelion, Sarea-n bucate dă tonul bunei dispoziții!

Unde? Într-o altfel de locație, ferită de agitație, lângă Salina Turda. Cum? Cu ospitalitate, confort, preparate excepționale și agrement pentru toate vârstele.
Așadar, cum ar fi să petreci altfel anul acesta?

Sarea-n bucate știe totul despre confort și are grijă de dorințele oaspeților!

Vezi oferta noastră aici

Pentru informații contactați-ne la
0730 632 792
sau la pensiune@sarea-nbucate.ro
și restaurant@sarea-nbucate.ro


mai multe imagini

Poveste de Crăciun lângă Salina Turda

23 - 25 Decembrie 2017

Cum ar fi un Crăciun de poveste?

Cum ar fi un Crăciun cu tradiție, căldură, colinde și colindători, povești la gura șemineului, Moș Crăciun, cadouri, bucate alese și un spațiu special pregătit pentru copii? Cum ar fi să ai tot confortul și pe toți cei dragi alături?

Sarea-n bucate știe despre ce e vorba de Crăciun și are grijă de toate dorințele oaspeților!

Vezi oferta noastră aici

Pentru informații contactați-ne la
0730 632 792
sau la pensiune@sarea-nbucate.ro
și restaurant@sarea-nbucate.ro


mai multe imagini

Petreceri Corporate de Crăciun şi Microrevelion la Sarea-n Bucate

Deţinem secretul oricărei petreceri corporate reuşite!

Locaţia deosebită, atmosfera caldă, mâncarea excepţională şi muzica bună sunt ingredientele de nelipsit pentru o petrecere faină! Noi le avem pe toate şi tocmai de aceea ni s-a dus vestea că organizăm cele mai faine petreceri corporate de Crăciun şi Revelion din Turda şi împrejurimi.

De sfârşit de an, oferă-i echipei tale un cadou binemeritat!

Pentru informații contactați-ne la
0730 632 792
sau la pensiune@sarea-nbucate.ro
și restaurant@sarea-nbucate.ro


mai multe imagini

noutăți și oferte

Amintiri pentru o viață

Fiecare moment special din viața dumneavoastră trebuie tratat cu atenția cuvenită.
De aceea vă punem la dispoziție un cadru idilic, natural, care să dea un farmec aparte experienței dumneavoastră, indiferent de eveniment.

Locurile special amenajate din podgorie, de o rară frumusețe, oferă decoruri perfecte pentru ședințe foto sau video cu amintiri cât pentru o viață. De asemenea, caii centrului ecvestru Salina Equines sunt pregătiți să vă însoțească pentru obținerea unor cadre unice.

Pentru informații vă stăm la dispoziție la adresa de email: restaurant@sarea-nbucate.ro sau la telefon: 0730 632 792.


mai multe imagini

activități

Restaurantul Sarea-n bucate pune la dispoziția vizitatorilor săi o largă varietate de activități cu caracter interactiv și recreativ. În funcție de preferințele dumneavoastră, puteți opta pentru următoarele:

- tururi ghidate în cramă, cu prilejul cărora puteți descoperi împreună cu noi, procesul fabricării vinului și întregul traseu pe care acesta îl parcurge de la culegerea și presarea strugurilor până la îmbuteliere;

-vizite ghidate în vie, care constituie un prilej excelent de a de a îmbina o plimbare în natură cu aflarea poveștii viței de vie de pe dealurile Durgăului, rezultat al reînvierii unor vechi tradiții în domeniul viticol;

- degustări la cerere - iubitorii de vinuri își pot activa pe deplin simțurile în cadrul unor experiențe gustative cu caracter privat, realizate într-un spațiu natural deosebit;

- evenimente private, găzduite în incinta restaurantului, într-un cadru intim și privilegiat;

- sesiuni de călărie la Salina Equines, unde, alături de specialiștii noști, aveți posibilitatea de a vă testa abilitățile ecvestre și experimenta relaționarea cu prieteni necuvântători;

- tururi ghidate în salina Turda, cu prilejul cărora puteți afla în amănunt întreaga istorie a minei de sare.

împrejurimi

După o noapte petrecută în cadrul pensiunii și un repaus binemeritat, ești din nou gata de drum. Altul, decât cel parcurs în ziua precedentă. Din fericire, zona în care te afli ascunde o mulțime de comori turistice, care îți vor încânta privirea și îți vor îmbogăți cunoștințele pe care deja le ai despre arealul turdean.

Le enumerăm succint, tu vei fi cel care va decide unde te vor purta pașii:

Salina Turda

Este fără doar și poate una din atracțiile cheie ale zonei, un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare, care se numără într-un top restrâns al celor mai spectaculoase locuri de văzut din lume;

Strandul Durgau

Situat în apropierea Salinei, propune turiștilor o baie relaxantă în apă mineralizată de la Durgău-Valea, activitate potrivită pentru o după-amiază fierbinte de vară;

Cheile Turzii

Aventuroșilor le recomandăm o drumeție prin Cheile Turzii, ce deschid trecătorilor un peisaj carstic de o rară sălbăticie, stâncile înalte și abrupte constituind un cadru propice practicării sporturilor extreme;

Potaissa

Nu uităm nici de vechiul oraș roman Potaissa, rămășițele castrului roman Potaissa, a Legiunii a V-a Macedonica situate pe platoul Dealul Cetății, putând fi admirate în bătaia soarelui, în timp de ne lăsăm transpuși într-o altă lume, imaginându-ne soldați cu sulițe și coifuri strălucitoare mărșăluind sacadat printre dealuri;

Saraturile Ocna Veche

Cele 6 lacuri formate prin umplerea cu apă a unor foste mine de sare prăbușite, cunoscute sub denumirea de rezervația naturală "Sărăturile Ocna Veche" se află la nord de municipiul Turda;

Ghetarul Scarisoara

Cel mai mare ghețar subteran din țara noastră se află la o distanță relativ mică de Turda, mai exact la 127 de kilometri, însă merită să faci o scurtă escapadă pentru a vizita splendida peșteră amenajată, dotată cu un corp de ghizi autorizați.

Ne-ar face o nespusă bucurie să ne acordați posibilitatea de a fi parte din evenimentele majore ale vieții voastre. De aceea, punem la dispoziție spațiul restaurantului ”Sarea-n bucate” pentru momentele speciale dedicate clienților. Vă invităm să ne scrieți solicitările dvs.

Certificat Clasificare nr. 29018/17.11.2015
Certificat Clasificare nr. 14973/ 17.11.2015
Brevet Turism nr. 15200/ 09.06.2009

Restaurant & Pensiune Sarea-n Bucate
Vizavi de intrarea în Salina Turda Durgău
Orar zilnic: 8.00 - 22.00
email: contact@sarea-nbucate.ro
mobil: 0730 632 792
ne găsești aici